Jumaluus laskeutuu maan päälle nyt – on ylösnousemuksen aika!

2019-12-10T21:47:40+02:0025.7.2019|

”I have a dream” – Martin Luther King lausui nämä kuuluisat sanansa ja toi esiin toiveensa rauhasta ja tasa-arvosta ihmisten välille. John Lennon puolestaan kirjoitti rauhanlaulunsa Imagine. Siinä meitä pyydetään unelmoimaan maailmasta, jossa ihmiset elävät sovussa ja jakavat kaiken hyvän toistensa kanssa. Ei ole taivasten valtakuntaa, ei helvettiä. Ei maiden rajoja, ei uskontoa. Ei tarvetta tappaa tai kuolla jonkun asian puolesta. Yläpuolellamme vain taivas. Voit sanoa, että tämä on vain unelmaa, mutta jonain päivänä se unelma toteutuu ja olemme kaikki yhtä.

Miten tämä sitten on mahdollista? Miten me saavutamme sen? Sitä ovat pohtineet useat ihmiset ja tässä yksi näkökulma asiaan.

Muutos tapahtuu yksi ihminen kerrallaan

Muutos tapahtuu yksi ihminen kerrallaan tietoisuutemme kasvaessa. Me jokainen nousemme värähtelyssämme uudelle tasolle oman aikataulumme mukaisesti. Kaikilla meillä on sama päämäärä – kehittyä ihmisenä korkeimpaan muotoon ja eheyttää kehomme sekä tunnekehomme, ja päästää irti vanhoista malleista ja rakenteista. Ne estävät meitä olemasta aito jumalainen itsemme, se, mikä on todellinen luontomme. Aito itsemme paljastuu meille pikku hiljaa matkamme varrella. Sitä ennen meidän on käsiteltävä asioita, joita välttämättä emme haluaisi aina kohdata itsessämme.

Ensimmäiseksi meidän on hyväksyttävä itsemme kaikkine varjoineen. Olla täysin rehellisiä itsellemme. Jumaluus meissä ei ole vain valoa ja rakkautta. Siihen kuuluu myös varjot, aivan niin kuin ihmisyyteenkin. Itse asiassa ihminen on Jumala muodon maailmassa eli Jumalan energia kiinteässä muodossa. Tämä tarkoittaa sitä, että ne viat, joita näemme muissa ihmisissä (Jumalissa), ovat myös meissä, vaikka emme haluaisi sitä myöntää. Siksi luulemme, että kyse on muista.

Näemme itsemme projektiona toisissa ihmisissä ja maailman tapahtumissa. Kaikki on kuitenkin vain heijastusta meistä. Kun syytämme toisia asioista, syytämme silloin itseämme. Kun elämme tiedostamatta, tämä on ihan luonnollista, koska olemme ohjelmoituja näin käyttäytymään. Kun rupeamme tiedostamaan, voimme purkaa ”ohjelmia” itsessämme.

Nämä ohjelmat ovat opittuja asenteita, uskomuksia, käyttäytymistä tietyllä lailla eri tilanteissa. Ne ovat rakenteita, ohjelman pätkiä aivoissamme. Ne ovat eri kehojemme energiatukoksia, jotka johtavat sairauksiin ja kärsimyksen kokemuksiin. Nämä kaikki ovat olleet tärkeitä selviytymisellemme vuosituhansien aikana. Pelko ja syvä erillisyyden kokemus ovat myös ohjelmia sisällämme, mutta kaikki on uudelleen ohjelmoitavissa.

Jumalassa on myös kaikki se hyvä, se rakkaus, jonka näemme muissa, on myös heijastusta itsestämme. Kaikki se ihana on myös meissä. Jumalan on helppo nähdä itsessään kaikki hyvä ja kaunis, mutta vikoja, varjoja, pahaa ja epätäydellisyyttä on vaikeampi liittää omaan itseen.

Kun hyväksyy kaiken sellaisenaan, asioista tulee neutraaleja. Ei ole enää pahaa, huonoa. On vain kokemuksia sinänsä. Itse voimme valinnoillamme vaikuttaa. Voimme itse myös kategorisoida tapahtuman tai asian hyväksi, huonoksi tai neutraaliksi. Hyväksyessämme epätäydellisyyden itsessämme, Jumala meissä hyväksyy ihmisyyden itsessään, rajallisuutensa ihmiskehossaan.

Rakkaus herää sisällämme

Itsensä hyväksymisestä seuraa, että rakkaus rupeaa heräämään sisällämme. Emme enää huijaa, vähättele tai laiminlyö itseämme. Yhteys avautuu ensin omaan sydämeemme ja sitä kautta myös korkeampaan tietoisuuteen, Jumalaan meissä. Alamme kokea rakkautta myös kaiken elämän antajaan, Äiti-luontoon. Rakkauden syrjäyttäessä pelon sisällämme kärsimys elämässämme vähenee. Mieli rauhoittuu ja usko ja luottamus elämään palaavat.

Rakkauden myötä oma voimamme vahvistuu ja luottamus itseemme kasvaa. Uskallamme olla heikkoja ja näyttää tunteitamme. Uskallamme epäonnistua ja olla väärässä. Uskallamme pyytää anteeksi. Sisäinen vahvuus nousee heikkoudesta ja sen hyväksymisestä. Tasapainon myötä elämänvoima meissä virtaa voimakkaammin ja voimme yhä enemmän vaikuttaa siihen, millaista elämää haluamme elää. Emme vedä puoleemme enää puute- ja kärsimyskokemuksia, vaan onnistumisia, runsautta ja hyvinvointia. Pelko ei enää ohjaa elämäämme.

Ulkoinen rauha syntyy sisäisen rauhan myötä

Ulkoinen rauha voi syntyä sisäisen rauhan ja tasapainon kautta, kun uskallamme katsoa haavoihimme ja ulkoisen peilin avulla oivaltaa ja purkaa vanha koodi sisältämme. Rauha on rakkauden ja tasapainon tila sisällämme, jossa pyhä mies ja pyhä nainen meissä ovat sopusoinnussa keskenään.

Kunnioitus ja rakkaus itseä kohtaan alkaa pian näkymään jokapäiväisessä elämässämme. Mitä on sisällämme, sitä on myös ulkopuolellamme.

Ylösnousemus tapahtuu nyt

On tullut uuden aika. Jumaluus laskeutuu ja integroituu ihmisten kehoon parhaillaan. Tämä parhaillaan oleva muutos on niin kutsuttu ylösnousemus. Ensimmäiset tiennäyttäjät ovat valmiina auttamaan uusia tulijoita. Koko ihmiskunta on suuressa sisäisessä muutoksessa ja se näkyy koko ajan yhä enenevissä määrin myös ulkomaailmassa. Ennen harmoniaa on kaaos. Kaaosta seuraa tasapaino.

Ulkoinen muutos on aina seurausta sisäisestä muutoksesta. Me olemme se muutos, jota nyt tehdään.

Olen rauha ja rakkaus. Se tapahtukoon myös ulkopuolellani. Näin olkoon.

I am lost in God and God is found in me. Why look in all directions? Look inside. – Rumi

Rakkaudella,
Jaana Kiuru

Valon Ihmisyyden Akatemia
Weareone
Elämää Valkolassa
Isoäidin Aikaan

Kirjoituksesta on julkaistu lyhennetty versio Hankasalmen Sanomien kolumnissa nimellä Minulla on unelma 19.6.2019

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi