Mikä on se totuus, jota me ihmiset niin kovasti etsimme?

2020-11-11T02:52:32+02:0022.7.2020|

”Totuus asioista on se, mitä on tapahtuu. Totuus elämästä on se, mitä me olemme.”
Näihin sanoihin kiteytyy ymmärrykseni siitä, mitä on totuus. Riippuen tasosta, jolta asiaa tarkastelemme, totuus näyttäytyy eri tavoin. ”Totuus asioista” liittyy maalliseen elämään, kun taas ”totuus elämästä” ylittää kaikki dualistisen maailman rajat. Maallisen totuuden löytäminen voi olla hyvin merkityksellistä elämällemme ihmisinä, mutta vasta Jumalallisen totuuden oivaltaminen tuo meille henkisen vapauden.

Maallinen totuus

Kun puhumme totuudesta arkisessa kielenkäytössä, tarkoitamme yleensä totuutta asioista ja tapahtumista. Kuka sanoi ja mitä? Mitä tapahtui ja miksi? Etenkin nykypäivänä moni miettii, mikä on totuus maailman tapahtumista. Kuka puhuu totta ja kuka valehtelee? Ovatko uutiset totuudenmukaisia? Ovatko vallanpitäjät rehellisiä? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä inhimillisen elämämme kannalta, ja ihmiskuntana olemme ansainneet rehellisyyttä meitä koskevissa asioissa.


  
Usein saamamme tieto on niin ristiriitaista ja tapahtumat maailmalla sellaisia, ettemme itse voi varmistaa niiden totuudenmukaisuutta. Olisi helppoa vain luottaa siihen, mitä valtamedia kertoo, mutta moni meistä on jo huomannut, ettei valtamedia ole puolueeton ja luotettava. Sen ymmärtäminen, ettei voi täysin luottaa oikeastaan mihinkään ulkopuoliseen tietoon, aiheuttaa aluksi turvattomuutta. Tulet kuitenkin pian huomaamaan, että luotettavin tietolähde asuu sinussa itsessäsi. Intuitio nimittäin kertoo tiedostavalle ihmiselle, onko jokin uutinen tai kannanotto totta. Herännyttä ihmistä ei voi enää huijata, sillä sanojen takaa välittyvä energia on lahjomaton. Kun peilaat kaiken lukemasi ja kuulemasi intuitiosi värähtelyyn, saat parhaan käsityksen siitä, mitä ympärillämme todella tapahtuu.

Kun olemme heränneet etsimään totuutta meitä koskevissa asioissa, olemme astuneet omaan voimaamme. Emme enää alistu hallittaviksi pelon kautta, vaan haluamme elää vapaata ja rakkaudellista elämää. Tämä on merkittävä tietoisuuden tason muutos. Maallisen totuuden etsimisellä ja jakamisella on siten tärkeä rooli myös muiden ihmisten herättelijänä omaan voimaansa.

Jumalallinen totuus

Vaikka maallisen totuuden etsiminen on hyvin merkityksellistä, on totuuden etsimisessä vielä syvempi taso. Mikä on totuus elämästä? Kuka minä olen? Mikä on elämän tarkoitus? Tällaisia kysymyksiä pohtii Jumalallisen totuuden etsijä.
Tällä tasolla tarkasteltuna totuus tarkoittaa jotakin pysyvää ja ikuista. Totta on se, mikä meissä on muuttumatonta. Totuus on näiden ohimenevien maallisten tapahtumien ulottumattomissa. Tuo hiljainen, pysyvä ja ikuinen tila löytyy meistä jokaisesta. Se on meidän todellinen olemuksemme, luova tyhjyys. Olet se, mikä tarkkailee tätä muuttuvaa maailmaa. Olet se, mistä kaikki syntyy ja mihin kaikki katoaa.

Luovan tyhjyyden olotilassa maalliset asiat tuntuvat pienemmiltä. Tyhjyyden tilassa ymmärrät, ettei mikään tapahtuma tässä maailmassa pysty viemään sinulta sitä, mikä todella olet. Ikuinen olemuksesi säilyy aina muuttumattomana. Oman ikuisen olemuksesi tunnistaminen vapauttaa sinut murehtimasta maailman tapahtumia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö haluaisi edistää muutosta parempaan. Olet valmis toimimaan, mutta teet sen rakkaudesta käsin, et pelosta, huolesta tai vihasta käsin.

Luovan tyhjyyden tilaa voisi kutsua myös Jumalalliseksi välinpitämättömyydeksi. Egoistinen välinpitämättömyys on sitä, ettei mikään tunnu merkitykselliseltä. Se on sitä, ettei jaksa nähdä vaivaa asioiden eteen, tai sydän ei ole niin auki, että välittäisi muista kuin itsestään. Jumallinen välinpitämättömyys puolestaan on sitä, ettei pyri muuttamaan asioita väkisin. Se on irtipäästämistä ja luottamista suurempaan suunnitelmaan. Se on tarttumista toimeen silloin, kun hetki on oikea. Tai kuten henkinen opettaja Mooji sanoo: ”It’s not that you don’t care, it’s more that you don’t mind”, eli vapaasti suomennettuna: ”Se ei tarkoita sitä ettetkö välittäisi, vaan enemmänkin sitä, ettet huolehdi”.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi