Mitä tapahtuu, kun kuolemme?

2020-03-30T16:52:44+03:0012.2.2020|

Tämä on yksi isoimmista kysymyksistä, joka koskettaa meitä jokaista. Kuinka moni meistä pysähtyy miettimään, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu? On tietysti hyvin luonnollista keskittyä tähän hetkeen, läsnäoloon tässä ainutlaatuisessa kehossamme, joka pitää meistä huolta tänä ainutlaatuisena aikana, jota elämäksi kutsutaan.

Elämä. Tämä ainutlaatuine ihme, joka niin nopeasti liukuu ohi. Ajan tiimalasin vääjäämätön kulku.

Jokainen meistä on vain käymässä täällä, sanotaan. Siksi on tietysti ainutlaatuisen tärkeää koittaa saada tästä vierailustamme mahdollisimman paljon irti! Kaikki, mitä meille jää käteen tästä seikkailusta tässä ihmeellisessä lihapuvussa, jossa kuljemme polkuamme, on opit matkallamme, kokemukset ja kohtaamiset. Useissa tutkimuksissa on haastateltu ihmisiä kuolinvuoteella, ja 95 % vastauksista on yhdenmukaisia. Eniten pettymystä ja harmitusta aiheuttaa elämättä jäänyt elämä.

Oli niin paljon haaveita ja unelmia, joihin sitten syystä tai toisesta ei kuitenkaan tartuttu. Olemme erittäin lahjakkaita selittelemään itsellemme, miksi jokin uusi ei ehkä ole meille hyväksi. Onko se turvallista? Mitä jos sitten joskus, kun olen siellä, mahdollisesti tapahtuukin jotain kauheaa…? Usein pelko lähteä tavoittelemaan omaa unelmaansa saa meidän jäämään paikoilleen.

Ja kuinka usein kuitenkin kohdatessamme pelkomme, huomamme että pelko oli täysin turha. Sille voi jopa nauraa, kuinka hassusti vanha minä suhtautui johonkin tiettyyn pelkoon. Tässä kohtaa elämämme muuttuu peruuttamattomasti. Kun selätämme pelon, esimerkiksi jonkun uuden asian tekemisen ja kokemisen, tapahtuu meissä paljon asioita. Uusia neuroniratoja muodostuu aivoissamme. Koemme onnistumisen tunnetta, aikaansaamisen riemua. Olemme olleet rohkeita ja päättäväisiä.

Voimme olla itsestämme ylpeitä. Ja kun yksi pelko on liuennut, on värähtelytaajuutemme hieman korkeampi ja lähempänä oman sielumme todellista taajuutta.

Kuolemanrajakokemukset

NDE (near-death experience) -kokemukset ovat herättäneet pitkään ihmetystä niin lääkäreissä kuin tutkijoissakin. Usein näissä tapahtumissa yhdistyvät kohtaamiset kuolleitten sukulaisten tai rakastavien entiteettien kanssa. Usein kokemuksessa on myös siirtyminen tunnelimaista vortexia pitkin kohti valoa. Suurin osa henkiköistä on pitänyt kokemusta niin rakkaudentäyteisenä, kauniina ja lohdullisena, että heidän suhtautumisensa on muuttunut peruuttamattomasti koko elämää kohtaan. Usein se on lisännyt ymmärrystä, empatiaa, kiitollisuutta ja rauhaa kokijalleen niin perustavanlaatuisesti, että voidaan puhua koko persoonallisuuden muuttumisesta (termi ”persoona” tulee latinan kielen sanasta persona, joka tarkoittaa naamiota, jonka rakennamme itsellemme elämämme aikana).

Samankaltaisia myönteisiä muutoksia ovat saaneet aikaan erilaiset psykedeeliset kokemukset, joiden aikana kokija kokee kohottuneita tietoisuuden tiloja, joissa hän pääsee mahdollisesti lähemmäksi ykseystietoisuutta. Meidän rajalliset aistimme kuten näkö, näkee päivätietoisuudessa alle prosentin tunnetun valon spektreistä. Kuinka paljon meiltä jääkään näkemättä? Voisiko tämä selittää kokemukset erilaisista valo-olennoista tai enkeleistä, joita moni on kohdannut tietoisuuden noustessa korkeimmille taajuuksille?

Lähes aina kuolemanrajakokemuksissa nähdään oma keho, josta noustaan kohti yläilmoja. Lukuisissa tapauksissa henkilöt ovat kertoneet kehoonsa palattuaan tarkkoja havaintoja esimerkiksi onnettomuuspaikasta, yksityiskohdista, mistä he eivät voisi muuten tietää. Eräässä tutkimuksessa laitettiin erilaisia symboleita teho-osaston monitorien päälle, joita ei näkisi kuin ylhäältäpäin. Innostus oli valtaisa, kun ensimmäinen henkilö, joka koki NDE-kokemuksen kyseissä huoneessa, kuvaili tarkasti kaikki monitorien päälle asetellut symbolit.

Tämä todistaa myös sen, että todellinen tietoisuutemme ei ole sidottuna kehoon tai aivoihimme, kuten yleensä otaksutaan.

Erään gallupin mukaan useat miljoonat ihmiset ovat kokeneet jotain elämää suurempaa NDE-tapahtumien aikana.

Tutkijan tarina

Kirjailija ja tutkija John Burke on tutkinut noin tuhatta NDE-kokemusta 30 vuoden aikana. Kun hän aloitti tutkimuksensa, hän oli insinööri, joka suhtautui analyyttisesti asioihin ja äärimmäisen skeptisesti kaikkea ”yliluonnollista” kohtaan.

Hänen tutkimuksensa aiheesta eivät jättäneet epäilykselle sijaa ja veivät hänet fantastiselle matkalle mysteerien pariin. Nykyisin hän johtaa perustamaansa Gateway church -kirkkoa, jonka seurakuntaan kuuluu yli 4,500 henkilöä.

On arvioitu, että Yhdysvalloissa joka 25:s henkilö on kokenut kuolemanrajakokemuksen, ja niissä yhdistyvät usein seuraavat kaksitoista elementtiä:

 1. kehon ulkopuolinen kokemus
 1. voimistuneet aistimukset
 1. intensiiviset tunteet
 1. tunnelin läpi kulkeminen
 1. mystisen tai kirkkaan valon kohtaaminen
 1. mystisen olennon, kuolleiden ystävien tai sukulaisten tapaaminen
 1. tuntemus ajan ja avaruuden muuntumisesta
 1. tähän astisen elämän läpikatselmus
 1. tämän maailman ulkopuolisten ”valtakuntien” kohtaaminen
 1. erityisen tiedon ja informaation vastaanottaminen
 1. päätös olla ylittämättä jonkinlaista viimeistä rajaa
 1. kehoon palaaminen

Yleisin kokemus on kuitenkin vierailu jossain uskomattoman kauniissa paikassa. On merkille pantavaa, että myös sokeat ihmiset ovat nähneet täysin elävästi ollessaan tässä paikassa. Useat ovat kertoneet uskomattoman kauniista väreistä ja maisemista, jotka hohtavat valoa ja rakkautta tavalla, jota ei voi sanoittaa.

Kokemuksessa on hyvin yleistä nähdä koko elämänsä tärkeimmät teot ja valinnat kuin filminauhalta. Jokaisen valinnan ja sen seurauksen rakkaudellisessa valossa. Tämänkaltainen tilannekatsaus on saanut monet muuttamaan kielteisiä tai jarruttavia ajatusmalleja ja tapojaan huomattavasti lempeämpään ja valoisampaan suuntaan.

Jotkut kokemuksista ovat olleet myös negatiivisia siinä mielessä, että kokija on kauhistunut tähän astisen polkunsa suuntaa ja toiminut niin kutsuttuna herätyksenä tarkastelemaan omien toimiensa oikeellisuutta ja mahdollistanut niiden näkemisen uudessa valossa.

Burke on kirjoittanut kirjan aiheesta, jossa hän kuvailee taivaankaltaista paikkaa, jossa valtava määrä ihmisiä on vieraillut ennen takaisinpaluuta tähän todellisuuteen. Kokemukset ovat hyvin samankaltaisia, kulttuuriin ja yhteiskunta-asemaan katsomatta.

Mitä tämä tarkoittaa?

Kuolema ei ole elämän vastakohta, se on vastakohta syntymälle. Useissa uskonnoissa puhutaan inkarnaatiosta ja siitä, että kuolemaa ei varsinaisesti ole. Huhutaan, että Raamatusta poistettiin noin tuhat vuotta sitten kaikki viittaukset inkarnaatioon, jotta kirkko saisi mahdollisimman suuren hyödyn esimerkiksi syyllisyydestä sekä ”viimeisestä voitelusta”.

Tohtori Ian Stevenson tutki urallaan yli 3000 tapausta inkarnaatiosta, jossa lapset muistivat vielä edellisen elämänsä nimiä, ammattejaan ja asuinpaikkojaan myöten. Tapaukset on dokumentoitu tarkasti ja niiden avulla on selvitetty myös vanhoja murhatapauksia!

Mikäli harkitsemme elämämme kaarta tässä valossa, ei ole koskaan liian myöhäistä alkaa elää elämäänsä täysin rinnoin, omiin arvoihinsa ja tienviittoihinsa uskoen. Olemmeko oppimassa täällä pyyteetöntä rakkautta ja anteeksiantoa? Oli asianlaita kuinka hyvässä, uskon että itsensä ohjaaminen lempeästi ja armollisesti kohti rakastavampaa ja hyväksyvämpää asennetta kohti tuskin ainakaan vähentää tulevien kokemustemme arvoa.

”On vain kaksi päivää vuodessa, kun emme voi tehdä mitään. Toisen nimi on eilinen ja toisen huominen, mutta tänään, tänään on se päivä, kun voimme iloita, seikkailla ja rakastaa!”  -Dalai Lama

Inspiraatio artikkeliin löytyi täältä.

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi