Valomedian filosofia

2019-10-03T11:45:27+03:0021.6.2019|

Mahtavaa, että olet täällä! Kiitos.

Tämän kirjoituksen henkinen otsikko on “Käytä omaa harkintakykyäsi”. Tällä tarkoitamme sitä, että jokaisella on oikeus ja velvollisuus käyttää omaa harkintaansa ottaessaan vastaan ja käsitellessään informaatiota, niin täällä Valomediassa kuin muuallakin.

Valomedia haluaa tarjota vaikeidenkin aiheiden ympärille ymmärrystä, nähdä haasteet mahdollisuuksina sekä kasvun paikkoina ja pyrkiä tuomaan lohtua ja inspiraatiota nopeasti muuttuvassa ja informaatiorikkaassa maailmassa.

Valomedian edustamat ja jakamat mielipiteet sekä näkökulmat saattavat poiketa vallitsevasta narratiivista. Sen sijaan, että näkisimme eriävät näkökulmat uhkina, pyritään yhdessä ottamaan ne vastaan rikkauksina ja mahdollisuuksina. Jos jokin jakamamme aihe kyseenalaistaa sinun todellisuuttasi tavalla, jota et voi hyväksyä, pyydämme sinua ystävällisesti jättämään tilaa sille, että eriäville näkökulmille on paikkansa. Ajattelemme, että ilmaisun vapaus ja avoin mieli ovat ensisijaisen tärkeitä tässä ajassa.

Kun pidämme mielemme avoinna ja olemme valmiita kuulemaan ja viihdyttämään itseämme erilaisilla näkökannoilla – vaikka ne eroisivatkin omistamme – saatamme kasvattaa ymmärrystä itseämme ja toisiamme kohtaan.

Kuten Aristoteles sanoi: ”sivistyneen mielen merkki on se, että pystyy viihdyttymään ajatuksesta uskomatta siihen.”

Uskomme, että jokaisella meistä on oikeus ja velvollisuus muodostaa kaikesta saamastamme informaatiosta ja oman kokemuksemme pohjalta oma totuutemme maailmasta. Samaan aikaan, kun teemme matkan varrella uusia oivalluksia ja kasvatamme ymmärrystä, myös meidän todellisuutemme kokemus muuttuu. Aina silloin tällöin on hyvä tarkistaa omia uskomuksiaan, varsinkin, jos ne toimivat jarruina hyvinvoinnin mahdolliselle lisääntymiselle.

Valomedia haluaa koko sydämestään luoda tähän maailmaan enemmän valoa ja ymmärrystä. Saatamme kirjoittaa aiheista ja näkökannoista, jotka eivät vielä täysin mahdu valtavirtamedian narratiiviin. Toisinaan kirjoitamme samoista aiheista, mutta täysin toisesta näkökulmasta. Teemme näin, sillä haluamme ja pyrimme tuomaan rakentavia ja elämänmyönteisiä näkökulmia mahdollisesti myös sinun elämääsi. Lisätä ilon, toivon ja inspiraation määrää meidän kaikkien elämissämme.

Oletko eri mieltä Valomediassa esitettyjen näkökulmien kanssa? Hienoa! Me täällä Valomedian toimituksessa uskomme, että kaikenlainen rakentava ja hyvässä hengessä sekä ilman tuomitsemista tapahtuva mietiskely, pohdiskelu ja keskustelu on hyväksi kaikille osapuolille, ja auttaa ymmärtämään uudenlaisia näkemyksiä.

Sivuillemme tulee pian mahdollisuus keskustella sekä artikkeleista, että muutenkin.

Tervetuloa silloin keskustelemaan ja oppimaan lisää yhdessä, tuomaan rikastavia näkökulmia ja sekä kokemusperäistä että tutkittua tai opittua tietoa. Valomedia ei arvota länsimaalaista tiedettä kokemusperäisen, intuitiivisen tiedon tai eri tietoperinteiden kantaman tiedon yli. Kaikki tieto on jo saatavilla!

Sinun harkintakykysi ja ennen kaikkea sydämesi toimikoon optimaalisimpana navigaattorina polullasi!

Antoisia lukuhetkiä!

Rakkaudella, Valomedia

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi