Avaruudessa on elämää!

2020-03-28T19:29:20+02:0018.12.2019|

Syyskuun 18. päivänä 2019 USA:n laivasto ilmoitti, että ilmakehässämme liikkuu ja lentelee tunnistamattomia lentäviä esineitä. Tämän voi käytännössä katsoa viralliseksi julkilausumaksi ufojen olemassaolosta.

Termi ufo pitää sisällään yllättävän ison latauksen henkilön uskomusjärjestelmästä riippuen. Sillä voidaan viitata jokseenkin laajaan kenttään, mutta virallisesti se tarkoittaa tuntematonta lentävää esinettä.

Ajatus siitä, että loputtomassa avaruudessa saattaisi olla meidän lisäksi muutakin elämää, ei ole kovin uusi. Useat tarut ja myytit kertovat taivaalta tulevista vierailijoista, joilla on edistyksellistä teknologiaa tai taikuutta. Kokonainen koulukunta on erikoistunut muinaisiin avaruusolioihin – teoriaan, jossa lukuisten ikivanhojen rakennusten ja esineiden alkuperä ei voi olla tämän planeetan aiempien sivilisaatioiden aikaansaannosta, ainakaan virallisen historian mukaan.

Erilaisia rakennelmia ja niin kutsuttuja oopartseja (out of place artifacts) löytyykin useita tuhansia, mitä virallinen historia tai arkeologia ei pysty oikein vakuuttavasti selittämään.

Kuuluisimpina varmasti useat sadat pyramidit ympäri planeettaamme. Tiesitkö, että esimerkiksi Kiinassa on yli sata pyramidia?
Yksi mielenkiintoisimmista kohteista on Boliviassa sijaitseva Puma Punku, jonka valtaisat kivilohkareet on tuotu tuhannen kilometrin päästä, ja ne ovat täynnä kuin laserporalla tehtyjä lovia ja reikiä. Libanonissa sijaitseva Baalbekin obeliski painaa reilu tuhat tonnia, ja on haastava ajatella, kuinka sen ajan ihmiset olisivat esimerkiksi kuljetelleet sellaista mukanaan.

Mitä muinaisempi, sitä massiivisempi

Eräs koulukunta on vakuuttunut siitä, että natsit kehittivät lentävälautasteknologian mystisten Vril-naisten avustuksella jo toisen maailmansodan loppupuolella ja matkasivat Etelämanteereen kautta kuuhun ja avaruuteen. Sodan jälkeen katosi melkein sata saksalaista sen ajan suurinta sukellusvenettä, joten aihe kutkuttaa mielikuvitusta. Toisaalta myös sukellusvene on käytännössä avaruusalus, kun sen saa vain nostettua ilmakehän ulkopuolelle.

Operaatio High jump

Richard E. Byrd lähti pienen laivueenn kanssa seikkailemaan kohti Etelämannerta, ja se herätti jo aikoinaan huomiota mukana olevien lukuisten sotalaivojensa ansiosta. Päästessään perille merestä ilmestyi lentäviä aluksia ja ne murskasivat laivueen ylivoimaisen liikkumisen ja aseistuksensa ansiosta. Paraati nilkutti takaisin kotiin ja pian Etelämantereesta leivottiin sotilasvapaa mantere. Taitaa olla ainoa laatuaan tällä haavaa.

Pian tämän jälkeen nähtiin vuonna 1952 valtaisa ufoarmada Valkoisen talon yläpuolella, ja kyseessä oli ilmeisesti myös silloin saksalaiset laitteineen ja metkuineen. Armeija yritti tuloksettomasti ampua aluksia alas, ja jopa Truman puhui aiheesta televisiossa.

Kuun valloitus

John F. Kennedy lupasi kuuluisassa 12.9.1962 pitämässään puheessa amerikkalaisten valloittavan kuun vielä samana vuosikymmenenä. Näin tapahtuikin, kun Neil Armstrong heläytti kuuluisat sanansa 20.7. 1969 kuun pinnalta.

Kuussa käytiin kuusi kertaa tämän päivän taskulaskinta pienemmän tietokoneen avustuksella, mutta useat kuvat ja videot ovat herättäneet pienissä kotitutkijoissa hämmennystä. Yhdessäkään kuvassa ei näy tähtiä (kuussa ei ole ilmakehää, joten se on erikoista, sillä miljardien tähtien pitäisi loimottaa yläpuolella), varjot kulkevat useisiin eri suuntiin aivan kuin studiossa, ja kivistä löytyy lavastemerkintöjä. Aidot kuukuvat (n. 80.000 kpl) olivat sopivasti ”kadonneet” NASA:lta, jotta asian olisi voinut tarkistaa. Kuvia on myös retusoitu jälkikäteen, ja monia kohtia kuvissa on käsitelty yksityiskohtien piilottamiseksi. Monet uskovat, että Stanley Kubrick ohjasi kuulennot studiossa, ja sai näin vastapalvelukseksi lähes loputtoman budjetin ja suuren määrän aikansa eturivin asiantuntijoita ja tutkijoita suurelokuvaansa 2001 avaruusseikkailu.

Kuka rakensi kuun?

Syynä tähän voisi olla joko se, ettei kuussa ole käyty ollenkaan, tai sitten siellä on niin paljon muuta salattavaa, ettei oikeata materiaalia voitu julkaista. Armstrong kertoi heti kuusta palattuaan, ettei sovitun lehdistötilaisuuden jälkeen puhu kuusta julkisesti enää koskaan. Hän piti lupauksensa kuolemaansa asti. Tätäkin voisi pitää hieman erikoisena päätöksenä kaverilta, joka on historiallisesti astunut ensimmäisenä ihmisenä toiselle planeetalle.

Oli asianlaita miten tahansa, on erikoista, ettei tämän päivän teknlogialla hypitä kuussa jatkuvasti louhimassa arvometalleja, joita tuo valtameriä liikutteleva kiertolaisplaneetta on pullollaan.

Teknisesti ottaen Kuu ei nimittäin edes ole kuu vaan planeetta, sillä se on neljäsosa Maan koosta (kuut ovat satelliitteja, keskimäärin 1 % emoplaneetastaan). Kuu ja sen liikkeet taivaalla ovat myös täynnä toinen toistaan erikoisempia yksityiskohtia. Se on esimerkiksi ainoa tunnettu taivaankappale, joka näyttää vain toisen poskensa. Useat kokevat myös herkkyyttä ja unihaasteita täydenkuun aikoihin.

Muistan vielä hyvin, kun parikymmentä vuotta takaperin tiedemiehet olivat sitä mieltä, että elämän syntyminen on niin pienen todennäköisyyden mahdollisuus, että olemme täällä loputtomassa avaruudessa lähes varmasti aivan ypöyksin.  Minusta se oli harhainen ja kauhistuttava ajatus nuorena poikana.

Nykyisin on toisin. Elämän syntyä pidetään hyvinkin todennäköisenä ympäri universumia. Eliöitä on löydetty ennen mahdottomina pidetyistä ympäristöistä, kuten kymmenen kilometrin syvyydestä meren pohjasta sekä vaikkapa ydinvoimaloiden sisältä.

Myös matemaattisessa valossa universumin pitäisi kuhista elämää.

Salaiset avaruusoperaatiot

Monet paljastajat ovat tulleet viime vuosina julkisuuteen puhumaan salaisesta avaruusohjelmasta (secret space program, SSP). Tämän mukaan erilaiset hallitusten elimet olisivat saaneet tähtiveljiltämme teknlogiaa jo 50-luvulta lähtien. Myös erinäiset haaksirikkoutuneet alukset ovat toki olleet täynnä hämmästyttävää teknologiaa, kuuluisimpana tietysti Roswellin tapaus. Aluksia hartaasti tutkimalla, on teknologiaa onnistuttu mallintamaan ja sitä kautta myös valmistamaan. Huhutaan, että muun muassa teflon, mikropiirit, pimeänäkötekniikka sekä valokuitu olisivat alunperin tulleet tähdistä.

Skunk Works on yksi suurimpia tekniikka- ja avaruusteknologian alihankkijoita. Sen entinen johtoportaan mies Ben Rich totesi jo 1990-luvulla firman omistavan teknologiaa, joka on vähintään 50 vuotta edellä kaikkea kuvittelemaamme. Hän kehuskeli, että heillä on ollut jo kauan mahdollisuus viedä E.T. takaisin kotiin. 

Muutamaa päivää ennen syyskuun iskuja ilmoitettiin, että Yhdysvaltain puolustusministeriö on kertonut ”hävittäneensä” reilu 21 triljoonaa (miljoona miljoonaa!) dollaria. Summalla, jolla rakennettaisiin useita valtioita, on ilmeisesti osteltu hieman varusteita salaisiin avaruusohjelmiin.

Myös Trump on lupaillut ensi vuodeksi avaruusvoimia (Space Force), joten olisiko piilotettujen avaruusohjelmien salailu tulossa loppusuoralle?

Miksi siis salailu

Suurin syy salailuun on luonnollisesti niin taloudelliset kuin ”kansallisturvallisuuteenkin” linkittyvät asiat.

Vaikka suuri osa ihmiskunnasta olisikin varmasti valmis kuulemaan tähtisisaruksistamme, niin talouteemme se vaikuttaisi mullistavasti. Mikäli selviäisi, että emme tarvitsisi enää fossiilisia polttoaineita, muovia tai muita saastuttavia hyödykkeitä, muuttaisi se yhteiskuntaa valtavasti. Myös erilaiset uuden ajan hoitomuodot, teknologia ja lääkkeet murtaisivat tällä hetkellä suurimmat yksittäiset monopolit. Tästä eivät suurosakkeenomistajat välttämättä pitäisi.

Kesäkussa ilmeni, että Salvatore Pais -niminen henkilö (suomeksi ”kansakuntien pelastaja”, onko nimi salainen koodi?) oli hakenut USA:n merivoimien puolesta patenttia muun muassa ilmaisen energian muodolle sekä lentävälle kolmionmalliselle alukselle, joka käyttää antigravitaatiomoottoria. Lentävä musta triangeli on myös yksi yleisimmin nähdyistä ufotyypeistä, jonka on pitkään jo epäilty olevan yksi laivaston salaisista alusmalleista. Se tunnetaan nimellä TR-3B. 

Kosmos on suuri paikka

Voisiko olla, että olemme vihdoin astumassa uuteen aikaan, jossa salailun verhoa aletaan pikkuhiljaa raottelemaan ja pitkään vain harvojen etuoikeutena pitämä koko planeetan hyvinvointia auttavia keksintöjä alettaisiin tuoda markkinoille. Ajatelkaa ilmaista energiaa, joka poistaisi nälänhädän ja saasteet kuin taikaiskusta. Autojen sijasta voisimme pyrähtää piknikille Venukseen tai Uranukseen upouudellla painovoiman kumoavalla aluksellamme ja käydä heittelemässä ylävitosia ympäri universumia!

Näin talvella kun on jatkuvasti pimeää, kannattaa katse nostaa silloin tällöin taivaalle, ja ihmetellä tuota loputonta universumia, joka kaartuu yllämme piirtäen upeita tähtikarttoja. Saatat hämmästyä, sillä taivaankannen yli kulkee usein liikennettä.

Kysymys kuuluukin, olemmeko ihmiskuntana valmiita siirtymään seuraavalle tietoisuuden tasolle – tilaan, jossa olemme valmiit tapaamaan kaukaiset sukulaisemme ja kurkistamaan tähtiin?

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi