Ihmiskaupan aika on ohi

2020-04-10T03:23:08+03:0023.2.2020|

Kyseinen aihe herättää vahvoja tunteita. Kuinka maailmassa voi olla ihmisiä, jotka tekevät rahaa toisten ihmisten kärsimyksellä? Planeetaltamme katoaa hurjimpien laskujen mukaan jopa kahdeksan miljoonaa ihmistä vuodessa. Mistä tässä on oikein kyse ja miksi meidän olisi hyvä tulla tästä tietoiseksi viimeistään nyt?

Tästä aiheesta on hieman haastava kirjoittaa ja aiheen haastavuuden takia ei ihmiskaupasta ehkä ole puhuttukaan tarpeeksi. Aihe olisi helppo sivuuttaa oman hyvinvointinsa tukemiseksi, mutta silloin olisimme välinpitämättömiä. Ihmiskauppa on karuudessaan ja julmuudessaan kuitenkin yksi planeettamme isoimpia bisneksiä, ja kääntämällä katseemme pois tuemme epäsuorasti tätä suurta vääryyttä ihmisyyttä vastaan. Uskomme Valomediassa, että kyseinen aihe on tulossa jatkuvasti enemmän ihmisten tietouteen, joten on hyvä valmistautua tähän kollektiiviseen traumaan.

Valkoinen talo arvioi äskettäin, että maailmanlaajuisesti ihmiskaupan uhreja olisi tällä hetkellä 24,9 miljoonaa. Uhrit ovat useimmiten nuoria naisia, ja noin neljännes on lapsia. Meillä Suomessa on ehkä haastavaa ymmärtää tämän rikollisuuden laajuutta, sillä suurin osa uhreista on alun perin köyhemmistä valtioista. Ihmiskauppa termin alle lukeutuu muun muassa pedofilia, seksikauppa, elinten keruu sekä kidnappaus.

Vaikka mediassa ei ole ehditty aihetta vielä käsitellä sen suuremmin, on erittäin hyviä uutisia nähtävissä tämän tilanteen ympärillä, ja yhä useampi ihminen ympäri palloamme tulee tietoiseksi tästä globaalista ongelmasta.

Donald Trump on ensimmäinen yhdysvaltalainen presidentti, joka on tehnyt konkreettisia toimenpiteitä tämän päivän orjuuden lopettamiseksi. Hän sääti neljä erillistä lakia vuoden 2019 tammikuussa, jotka keskittyvät muun muassa jäädyttämään ihmiskauppaan osallistuvien rahavaroja.

”Tämä on kiireellinen humanitäärinen kysymys. Hallintoni on sitoutunut hyödyntämään kaikkia mahdollisia resursseja tämän uhan edessä, tukea uhreja ja ihmiskaupasta selviytyneitä, sekä saattaa ihmiskauppiaat vastuuseen heidän kauheista rikoksistaan.” – Donald Trump

Viime kesänä pidätetty liikemies Jeffrey Epstein oli kuuluisa orgioistaan omistamallaan saarella, ja uhreina oli paljon alaikäisiä tyttöjä esimerkiksi Haitilta. Lukuisat julkisuuden henkilöt ja valtionpäämiehet vierailivat Epsteinin omistamalla saarella ja lensivät sinne Lolita Expressiksi nimetyllä Epsteinin yksityiskoneella. Muuan Bill Clinton lensi todennetusti koneella 26 kertaa! Ei siis ihme, että Epstein ”itsemurhattiin” selliinsä kameroiden ollessa epäkunnossa. Liian moni julkisuudesta tuttu pedofiili olisi muuten ollut tulilinjalla. ”Kuolleet eivät kerro tarinoita.”

On haastavaa ajatella, että ilmeisen monet eliittiin kuuluvat ”herrasmiehet” harrastavat tämänkaltaista toimintaa. Lapsiin sekaantumisiin kuuluu usein okkultistisia piirteitä ja useat selviytyjät ovat kertoneet pahoinpidellyistä lapsista kerättävän adrenaliinipitoista verta, jota sitten myydään ihmelääkkeenä rikkaille ympäri maailman.

Muutama vuosi sitten maailmaa kohahdutti niin kutsuttu pizzagate, jonka media pian kiirehti leimaamaan fake news – leiman alle. Samaan aikaan jopa FBI oli tutkinut pedofiilirinkiä, johon kuului monia Washingtonin silmäätekeviä. On myös epäilty, että monet julkisuuden henkilöt, jotka ovat alkaneet tuoda tätä rikollista toimintaa päivänvaloon, olisi myös itsemurhattu. Mainittakoon esimerkiksi Chris Cornell sekä Avicii.

Muutosta ja tietoisuuden kasvua ilmassa

”Haluan tehdä tänään selväksi, että hallintoni keskittyy lopettamaan ehdottomasti kauhistuttavan ihmiskaupan ja olen valmis tuomaan koko hallituksemme voiman ja painon … tämän kauhean ongelman ratkaisemiseksi.” – Donald Trump

Politiikkojen on helppo lupailla asioita, jotka harmittavan usein jäävät vain lupausten asteille. Mutta onko jotakin tapahtunut tämän ongelman ratkaisemiseksi? Ainakaan suomalaisia uutisia seuraamalla ei tule aiheesta yhtään sivistyneemmäksi. Onneksi ihmiskaupan konkreettinen kitkeminen on oikeasti laittanut suuret rattaat liikkeelle.

Trump valitsi Valkoisen talon henkilöstöpäälliköksi neljän tähden kenraalin John Kellyn, joka oli tunnettu ihmiskaupan vastustaja. Hänen mukaansa ihmiskauppa on suurin uhka Yhdysvalloille. Myös presidentin vaimo on ollut mukana vahvasti taistelussa ihmiskauppaa vastaan.

Trumpin hallituskauden ensimmäisenä kuukautena pidätettiin yli 1500 ihmiskauppiasta ja pedofiiliä.

Tämän jälkeen numerot ovat olleet vain kasvussa. Tässä muutamia esimerkkejä viime vuosilta. Mukaan mahtuu todella arvovaltaisia ihmisiä, korkeimman oikeuden tuomareita, suurten yritysten, kuten Disneyn, johtajia, pormestareita, Hollywoodin väkeä, poliitikkoja ja muita.

Suurissa ratsioissa on pidätetty useita tuhansia rikollisia, ja tuhansia lapsia ja naisia on vapautettu kauheista oloista. Näiden myönteisten käänteiden totaalinen puuttuminen länsimaisesta mediasta on äärimmäisen hämmentävää.

Muutos olemme me

Voisiko olla niin, että niin kutsutussa negatiivisessa eliitissä, varjohallituksessa, tai millä nimellä sitä halutaankaan kutsua, olisi yhtenä piirteenä lapsiin sekaantuminen? Jos oletetaan, että tietyt tahot pelaavat mustan magian ja okkultismin kanssa, rahoittavat sotia ja valtavaa kärsimystä maailmassa, ei lasten hyväksikäyttö eroa millään tavalla tästä kaavasta. Vaikka aihe on todella raskas ja herättää meissä varmasti vahvoja tunteita, surua, vihaa, pelkoa ja inhoa, se ei tarkoita sitä, ettemmekö voisi parantaa näitä haavoja itsessämme – ja ennen kaikkea alkaa puhua tästä julmasta toiminnasta. Voisimme pyrkiä omilla toimillamme vaikuttamaan, että tämänkaltaiset ihmiset saatettaisiin vastuuseen teoistaan.

Tietoisuus ja valo lisääntyy koko ajan. Kuinka voisimme vapaaehtoisesti auttaa ja palvella maailmaa ja sen ihmisiä voimaan paremmin ja tulemaan onnellisemmiksi?

Valta on meillä.

Kommentoi ihmeessä meidän Facebook sivuilla, tai laita postia?

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi