Ovatko mustekalat avaruusolioita? Tiedemiehet sanovat kyllä!

2019-10-03T11:46:21+02:00

Me olemme kaikki saapuneet tähdistä. Tämä on itsessään jo hyvin hämmästyttävää. Kehomme hiukkaset ovat joskus säteilleet tähtien uumenissa jossain päin loputonta avaruuden merta, hiljalleen pyörivien galaksien välisessä sumussa. Useasti on heitelty ilmoille myös ajatuksia siitä, että me ihmiset olisimmekin olleet aina enemmän tai vähemmän yhteydessä ulkoavaruuden toisiin olentoihin.  Esimerkiksi Francis Crick (mies joka löysi DNA:n yhdessä James Watsonin kanssa) uskoi, että ihmisen DNA:ta oli muokattu ulkoa käsin.

Olen itse usein tuumaillut mielessäni, että planeettamme eliölajien valtaisa kirjo saattaisi myös olla tavalla tai toisella linkissä toisiin planeettoihin. Monet uskovat esimerkiksi delfiinien ja valaiden saapuneen aikoinaan tänne Siriuksen aurinkokunnasta.

Viime vuosina on löydetty useita eksoplaneettoja, ja tämä on kiihdyttänyt myös konservatiivisemmassa tiedeyhteisössä keskustelua toisten sivilisaatioiden mahdollisuudesta. Myös erinäiset mystiset valo- sekä ääni-impulssit, joita olemme onnistuneet nappaamaan avaruuden syövereistä viime vuosina ovat kummastuttaneet tutkijoita, sillä useat niistä vaikuttavat älyllisen elämän viesteiltä.


Avaruudessa on monta maailmaa

Myös omalta planeetaltamme löytyy esimerkiksi kasveja, jotka matkustavat avaruudessa. Avaruudesta on löydetty useiden sienilajien itiöitä leijailemassa muina miehinä.

Tutkimattomien merten syvyyksissä saattaa asustella vielä vaikka minkämoisia otuksia, joista meillä ei ole vielä tietoakaan. Myös useimmat muinaiskansat sekä esimerkiksi intiaanit pitivät elämää planeettamme ulkopuolella täysin luontaisena, ja he kertoivat pitävänsä jatkuvaa yhteyttä taivasväkeen.

Useat tiedemiehet ovat vuosien varrella esitelleet teorioita siitä, että elämä on saapunut tälle planeetalle avaruudesta.
Onko panspermiassa perää? Uudet teoriat tieteen saralla näyttävät taas tukevan tätä teoriaa – hieman erikoiselta kantilta tosin.

Mustekaloja kyydissä?

Muun muassa tämän julkaisun mukaan 33 tiedemiestä on tullut siihen johtopäätökseen, että elämän maapallolla on täytynyt kehittyä jossakin toisaalla universumissa.  Samaisen tutkimuksen mukaan pidetään hyvin mahdollisena, että esimerkiksi mustekala olisi saapunut maahan aikoinaan jostain aivan muualta.

“Mustekalan perimä pitää sisällään hämmästyttävän monimuotoisuuden. Mustekalalla on esimerkiksi 33 000 proteiinigeeniä enemmän kuin ihmisellä. Sen valtavat aivot sekä kehittynyt hermostojärjestelmä, kameratyyliset silmät, plastinen keho, silmänräpäyksessä tapahtuva naamioituminen värien ja muotojen muuttamisen kautta ovat vain muutamia esimerkkejä mustekalan silmäänpistävistä piirteistä, jotka ovat yhtäkkisesti ilmestyneet evoluution kentälle…

..vaikuttaa siltä, että näitä erikoisia piirteitä on erittäin haastavaa löytää muualta eläinmaailmasta – täten on todennäköistä olettaa, että mustekalat ovat lainanneet nämä piirteet kaukaa “tulevaisuudesta” – tai jopa realistisemmin avaruudesta.”

Emme vieläkään tiedä, kuinka informaatio koodautuu DNA:han tai RNA:han. Yksi mahdollisuus olisi se, että tämä informaatio löytyy avaruuden “tyhjyydestä”, joka todellisuudessa on täynnä erilaisia näkyviä ja näkymättömiä hiukkasia. Myös valohiukkaset, eli fotonit pitävät sisällään valtavat määrät informaatiota. “Täten on hyvinkin mahdollista, että mustekalan kylmässä säilyvät munat  saapuivat tänne useita satoja miljoonia vuosia sitten jäisen pyrstötähden matkassa..” kirjoittaa Express -lehti aiheesta.

Tämä tukee jälleen vahvasti olettamusta siitä, että elämää löytyy ympäri kosmosta, ja että se on todennäköisesti paljon yleisempää, kuin on ennen ajateltu.


On siis erittäin todennäköisestä, ellei jopa varmaa, että miljardien tunnettujen galaksien ja aurinkokuntien joukosta löytyy muutakin elämää.

Emme ole yksin. Tämä on lohdullinen ajatus. Ehkä lukuisten eliömuotojen, jotka kansoittavat avaruutta, löytyy myös tähtisiskoja- ja veljiä, jotka vain odottavat lupaamme tulla moikkaamaan meitä.

Pitäkäämme mielemme avoinna!

Artikkeli on saanut innoituksensa tästä Collective Evolutionin artikkelista


Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi