Covid-19 päivitys: Uskotko uutisiin? Kuinka propaganda määritellään?

2021-02-26T18:38:44+02:002.4.2020|

Tämä päivitys tarkastelee median ajoittain harjoittamaa pelonlietsontaa. Mikäli et ole sitä itse havainnut, pyydän sinua silti harkitsemaan tämän artikkelin sanomaa avoimin mielin. Vielä upeampaa olisi, mikäli innostuisit itse tutkimaan aihetta. Valomedian epidemiaan liittyvistä artikkeleista löydät paljon avainsanoja, joiden kautta voit aloittaa oman tutkimustyösi.

En missään määrin halua väheksyä ihmishenkien menettämistä, ja kärsimystä, jota siitä seuraa omaisille ja ystäville.
Haluan lähettää kiitokseni kaikille sairaanhoitotehtävissä toimiville, sekä kaikille muille osapuolille, jotka auttavat meitä kaikkia moninaisin eri tavoin näinä aikoina. Sekä paljon voimia ja lohtua sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Iltalehti julkaisi 31.3. uutisen, jossa Ruokavirasto toteaa, että lainsäädännön vastaiset tiedot siitä, että ravintolisiä nauttimalla voisit ehkäistä koronaviruksen tarttumista, on ehdottomasti kiellettyjä.

Heidän mukaansa ravintolisillä (esim. vitamiinit) ja oikeanlaisella ravinnolla ei voi suojautua sairauksilta ja että kaikenlainen tätä puolustava sisältö pitäisi poistaa kokonaan sosiaalisesta mediasta sekä internetistä.

Ruokaviraston näkemys perustuu ilmeisesti elintarvikelakiin. ”Jos tuotetta myydään elintarvikkeena, sillä ei saa esittää olevan lääkkeellisiä ominaisuuksia, vaikka taustalta löytyisikin tutkimuksia”, Ruokavirasto muistuttaa.

Huomioiden ”lääketieteen isän”, Hippokrateksen sitaatin: ”olkoon ruoka lääkkeesi ja lääkkeesi ruokasi”, on erikoista päätyä tämän kaltaiseen tiedotteeseen. Väittämys siitä, että emme voisi vahvistaa immuunijärjestelmäämme erilaisilla vitamiineilla ja luontaisilla valmisteilla sekä puhtaalla ravinnolla, kuulostaa aika ihmeelliseltä. Se myös vetää pohjan sadoilta tutkimuksilta ympäri maailman vuosien saatossa.

Muistelen, että silmiini on osunut yksi, jos toinenkin tutkimus siitä, että vitamiinit, hivenaineet sekä antioksidantit vaikuttavat huomattavan merkityksellisesti kehomme hyvinvointiin. Tai että maitohappobakteerit auttavat suolistomme lisäksi aivojamme.

Suuri osa lääkkeistä on alun perin muokattu kasvikunnan tuotteista, kuten sienistä, mutta niistä on täytynyt tehdä kemiallisia versioita, sillä puhtaita luonnontuotteita ei voi patentoida. Joten niistä ei voi täten saada maksimaalista voittoa. Tämä on hyvä muistaa. Tarkoittaako Ruokaviraston lausuma siis sitä, että vain kemiallisesti valmistettujen, laboratoriossa tehtyjen tuotteiden katsotaan sisältävän lääkinnällisiä osia? Joten mikään luonnosta tuleva ei siis voi olla lääkinnällistä?

Esimerkiksi Kiinassa on koronapotilaita parannettu menestyksekkäästi vahvoilla C-vitamiini annoksilla. Yhdysvalloissa sinkki on olennaisessa osassa epidemialääkintää. D-vitamiinivaje aiheuttaa erilaisia sairauksia. Tutkitusti.

Myönteisemmät ja kannustavammat uutiset olisivat mielestäni  näinä aikoina enemmän luottamusta rakentavia. Itse huomaan ilahtuvani löytäessäni toivoa tuovia näkökulmia mediassa. Kun huolta on ilmassa, olisi tärkeää tuoda valikoimaan enemmän myös lohtua ja yhteishenkeä.

Kun syömme ravinteikasta ruokaa, ja saamme vahvoja antioksidantteja ja vitamiineja puhtaassa ja luontaisessa muodossa, voi puolustusjärjestelmämme toimia mahdollisimman optimaalisesti.
Jos tämä kuulostaa uskomattomalta, toivon todella, että tutkisit tätä aihetta vielä lisää.

Jos olemme mitä syömme, saamme elintärkeän energian elämiseen ilmasta ja ravinnosta. Itse ajattelen niin, että polttoaineissa on todellakin suuria eroja.

Joka tapauksessa se, että ruokavirasto uhkaa ilmoituksellaan sananvapautta, kuulostaa mielestäni hieman totalitääriseltä.

Epidemia ja uutisointi

Suomessa kuollut hieman yli 10 henkilöä koronaan. Minkä ikäisiä he olivat? Oliko heillä muita sairauksia pohjalla? Oliko heidän immuunijärjestelmänsä jo ylikuormituksella ennen tartuntaa?

Kuinka monta kuolee ”normaaliin” flunssaan samassa ajassa Suomessa?

Bloomberg kertoi 18.3. Italian tilanteesta sen, että 99 % kuolleista on omannut muita sairauksia.

Kuinka Italiassa koronaa kuolleiden luvut korreloivat Italian muihin kuolemiin? Italiassa asuu noin 60 miljoonaa henkeä, joten kuolleitten osuus (noin 11 000) koronaepidemian takia vastaa siellä noin 0,02 prosenttia koko väestöstä.

Koko maailman väestöstä kuolleita on o,ooo3 %.

Ympäri maailmaa tulee kuitenkin raportteja sairaaloista, joissa olisi maailmanlopun tunnelmat – ihmiset jonottavat testauksiin ja sairastuneita kannettaan sisään loputtomina jonoina.

Sekä Dublinissa ja New Yorkissa ovat paikallisten mukaan kuitenkin testausasemat ja keskiössä olevien sairaaloiden edustat tyhjillään? Mitä tapahtuu?

Muistatko lintuinfluenssan lähenemispaniikin vuonna 2005? Sairastapaukset lähenivät jatkuvasti Suomea, ja media varoitteli suurilla otsikoilla mahdollisesta katastrofista. Kun rokotteet oli ostettu, häly hälveni nopeasti ja jossain vaiheessa todettiin pienellä printillä, että kyseessä ei ollutkaan lintuinfluenssa.

Kuinka kauan Venäjä on ollut lehdistön mukaan suurena vaarana Suomen turvallisuudelle?

Otsikoinnissa ovat olleet trendeinä viime vuosina myös erilaiset ”tappajamyrskyt ja rajut sääilmiöt”.

Lähes kaikki uhkakuvat, joilla media on pelotellut, ovat jääneet toteutumatta.

Kun kansa pelkää, on sitä helppo hallita. Ja tehdä lakiuudistuksia. Harvoin kansan hyväksi.  Miksi tämä hetki olisi poikkeus?

”Me puskemme toimintamalleja, jotka pohjautuvat vanhentuille ymmärryksille väärennetystä tieteestä. Me tarvitsemme oikeat lääkkeet, oikeanlaisen karanteenin oikeille ihmisille. Emme totaalista sulkemista. Sääteleviä ratkaisuja kontrolloivat lääketeollisuus sekä tehotuotanto. Tekijä, joka ihmisiä tappaa on immuunijärjestelmän ylireagointi. Sitä, että koronavirus aiheuttaisi tämän sairauden, ei ole todistettu – ja Fauci kyllä tietää tämän.”Dr. Shiva

Toivokaamme yhdessä, että epidemian kärki olisi jo takana. Toivokaamme, että tilanne kääntyisi nopeasti myönteisemmäksi.
Olkaamme rohkeita ja päättäväisiä, yhdessä nousemme tästä vielä entistä voimakkaampina. Tämä yhteinen koettelemus tuokoon meitä tulevaisuudessa vielä enemmän yhteen, sillä me selvisimme siitä!

Alla suomennos varsinkin Yhdysvalloissa suositun QAnonin yhdestä julkaisusta:

Kallistuuko suurin osa ihmisistä uskomaan vaikutusvaltaista henkilöä, joka istuu suuren ”uutisbrändin” takana?

Onko ihmisten [ihmisen psyykeen] helpompi uskoa enemmistön/valtavirtamedian näkökantoja peläten tulevansa muuten eristetyksi ja/tai vältellyksi?

”Valtavirtaa” käytetään tarkoituksella [dominoimaan mielipidetrendejä][Jos suurin osa ihmisistä uskoo ”X”:n, niin silloin ”X”:n täytyy olla vahvistettua / totta]

Miksi ”valtavirta” media tähtää käyttämään, eri organisaatioiden avulla, aina samoja avainsanoja ja/tai iskulauseita?

Onko se koordinoitua? Kenen toimesta? Toimittaako ulkopuolinen taho ohjeet?

Luottavatko he siihen faktaan, että ihmiset [ihmisen psyyke] ovat taipuvaisia uskomaan jotakin, jos he kuulevat sen uudestaan ja uudestaan erilaisista ”luotettavista” lähteistä?

Mitä tapahtuu, kun 6 korporaatiota kontrolloi/omistaa 90 % mediasta?

Mitä tapahtuu, jos samoja korporaatioita operoidaan ja kontrolloidaan poliittisesta ideologiasta käsin?

Mitä tapahtuu, kun uutiset eivät ole enää vapaita asenteellisuudesta?

Mitä tapahtuu, kun uutiset eivät ole enää luotettavia ja itsenäisiä?

Mitä tapahtuu, kun uutiset ysinkertaisesti muuttuvat kädeksi/jatkeeksi/ poliittisille agendoille?

Faktoista tulee fiktiota?

Fiktioista tulee faktaa?

Missä vaiheessa uutiset muuttuvat propagandaksi?

Onko se identiteetin luomista?

Kuinka keskiverto henkilö, joka on jatkuvan taloudellisen stressin alla (suunnitellusti), löytää aikaa tutkia ja erottaa faktan fiktiosta?

Q

Where we go One, we go All!

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi