Uusia näkemyksiä syyskuun yhdennentoista tragediaan

2020-02-18T17:43:44+02:0011.9.2019|

Tänään on kulunut 18 vuotta siitä, kun yksi aikamme koskettavimmista onnettomuuksista tapahtui New Yorkissa. Syyskuun 11. päivän iskuina tunnetut tapahtumat vaikuttivat suoranaisesti kahteen pilvenpiirtäjään, yhteen kerrostaloon, Pentagoniin sekä yhteen lentokoneeseen, joka katosi Pennsylvaniassa kuin tuhka tuuleen. 

Yli puolet amerikkalaisista ei usko onnettomuuden viralliseen selitykseen, ja aihe on pitkään herättänyt keskustelua.

Lukuisat palomiehet, arkkitehdit, fyysikot, insinöörit sekä iskuissa kuolleitten omaiset pitävät varmana tietona, että WTC-tornit tuotiin alas räjähteiden avulla. Myös tuorein tutkimus kertoo, ettei rakennus 7 voinut mitenkään romahtaa ylimmässä kerroksessa riehuneen tulipalon takia.

Syyskuun 11. päivänä vuonna 2001 maailmaa koetteli järkyttävä tapahtumaketju. New Yorkissa romahti kolme rakennusta (WTC 1 ja 2, sekä rakennus 7) kahden lentokoneen törmäyksen seurauksena. Myös Pentagoniin annettiin ymmärtää lentäneen matkustajakoneen. Lisäksi oli vielä pahoin aikein varustautunut lentokone, jonka sankarimatkustajat auttoivat syöksymään maahan.

Tuhansia kuoli. Tuhansia omaisia kohtasi hirvittävä suru. Erilaisia sotia aloitettiin tapahtuman seurauksena. Nyt 18 vuotta myöhemmin esitetään, että tapahtumaketjun todellisesta luonteesta aloitettaisiin uusi, puolueeton tutkimus. Ja näin toivon itsekin, sillä virallinen selitys tapaturmasta nimeltä 9/11 on täynnä selittämättömiä ilmiöitä.

Syyskuun 11. päivänä oli Amerikassa menossa sotaharjoitus. Yksikään hävittäjä ei saanut lupaa lähteä kaapattujen matkustajakoneiden perään, sillä NORADin, eli Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskuksen johto piti hyökkäystä osana harjoituksen käsikirjoitusta.

Maailmassa on romahtanut tomuksi ainoastaan kolme rakennusta tulipalojen seurauksena. Kaikki kolme löytyivät New Yorkista WTC-kompleksista.

Vaikka jokainen kyseisistä rakennuksista oli suunniteltu kestämään matkustajakoneen törmäys, toisin kävi. Jokainen rakennuksista romahti vapaapudotuksen nopeudella, eli samalla vauhdilla, jolla raskas esine putoaa kyseisen matkan. Onnettomuus aiheutti välittömästi hämmennystä muun muassa arkkitehtipiireissä. Miten yksikään valtavista rakennuksia pystyssä pitävistä kannatinpalkeista ei jäänyt pystyyn? Lentokoneiden käyttämän kerosiinin palolämmön ei pitänyt pystyä myöskään vahingoittamaan valtavia teräksisiä kannatinpalkkeja. 

Tämän lisäksi yksikään rakennusten lukuisista kerroksista ei romahtaessaan jarruttanut rakennuksen alastuloa lainkaan.

Toiseen torniin törmänneen koneen lentäjä selvisi paperista valmistetusta passista, joka oli kuin ihmeen kaupalla leijaillut maahan pilotin rintataskusta selviten kahdesta valtaisasta räjähdyksestä.

Koneiden mustat laatikot, jotka taasen oli valmistettu ”hajoamattomiksi”, eivät selvinneet yhteentörmäyksestä.

Lukuisat silminnäkijät ja palomiehet kertoivat kuulleensa useita räjähdyksiä sekä kellarista että rakennusten yläkerroksista, ennen kuin tornit sortuivat. 

Useissa hidastuskuvissa onkin nähtävissä, kuinka alkavan sortumisen alapuolella tuprahtaa savupilviä ulospäin torneista mahdollisten räjähdyspanosten lauetessa. 

Kaksoistorneissa oli myös pidetty öisiä ”harjoituksia” parin viikon ajan ennen onnettomuutta, ja useat olivat kuulleet muun muassa poran laulavan. 

Tornien turvallisuudesta vastasi yritys, jonka johdossa toimi Jeb Bush.

Tornit oli lisäksi vakuutettu muutamia päiviä aikaisemmin mahdollisia terrori-iskuja vastaan. Molemmat tornit luonnollisesti erikseen.

Mutta entäpä rakennus 7? Talon romahtamisesta ehti ensimmäisenä uutisoimaan BBC:n uutisankkuri, joka suorassa lähetyksessä ennusti rakennuksen romahtamisen jo 17 minuuttia ennen kun itse rakennus katosi pölypilveen.  Rakennuksen selvästi näkyessä taustalla vielä useiden minuuttien ajan.

Itse rakennukseen ei osunut yhtään konetta tai muutakaan esinettä, mutta syystä tai toisesta sen ylimmässä kerroksessa syttyi tulipaloja. Samaisissa kerroksissa kerrotaan olleen arkaluontoisia arkistoja ja tehtävänantoja liittyen erinäisiin aakkosvirastoihin. Aluksi viaton tulipalo, joka erottui muutamasta yläikkunasta muuttuikin yhtäkkiä reilun neljän sekunnin infernoksi, jossa 47-kerroksinen teräsrunkoinen toimistorakennus romahti itsensä sisään. Uusi tutkimus paljastaa, että tulipalo ei ole voinut millään ilveellä tätä aiheuttaa.

Kaksi muuta lentoa

Eräs mystisimmistä esimerkeistä oli lento United Airlaines 93, jonka pahat aikeet jäivät vain haaveeksi sankarimatkustajien taltuttaessa kaapparit, ja ajaessa koneen Shanksvillen peltoon Pennsylvaniassa. Uutiskuvissa näkyi muutaman metrin halkaisijaltaan oleva noin metrin syvyinen kuoppa, josta nousi muutamista kohdin vienoa vaaleaa savua. Muistan aikoinani hämmentyneeni nähtyäni uutiskuvia muista lento-onnettomuuksista, joissa oli levinnyt jopa kilometrien alueelle maahan syöksyneen koneen siipiä sekä matkustamon ja moottoreiden osia. 

Mutta onneksi virallinen raportti helpotti ymmärtämään mysteeriä. Kone oli tullut niin suurella nopeudella suoraan kohti maata, että se oli yksinkertaisesti romahtanut itse itsensä sisään ja höyrystynyt näkymättömiin. 

Donald Rumsfeld ilmoitti vain muutamaa päivää ennen onnettomuutta, että Pentagon oli ”hävittänyt” tähtitieteellisen summan rahaa – reilut kaksi miljardia dollaria.

Asiaa ei ehditty sen kauempaa ihmetellä, sillä neljäs matkustajakoneista tuhosi Pentagonista juuri sen siiven, jossa mysteeriä ihmeteltiin ja tutkittiin. Lisää kysymyksiä herätti jälleen tapahtuma-alue, josta ei löydetty ensimmäistäkään konkreettista osaa koneesta, kuten esimerkiksi siipiä, peräsintä tai moottoreita. Seinässä maan tasolla oli vain pyöreä reikä, jonne koko kone oli ilmeisesti sujahtanut ja kadonnut kuin tuhka tuuleen. Kyseessä on yksi maailman tarkemmin vartioiduista rakennuksista, jonka ympäristö on täynnä satoja turvakameroita. Yhtäkään kuvaa ei ole koskaan julkaistu kyseisestä ”lentävästä hollantilaisesta”.

Jälkiseuraamukset

Pian iskujen jälkeen alkoi uusi aikakausi maailmassa ja varsinkin Amerikassa, jossa iskujen seurauksena pantiin käytäntöön Patriot Act -niminen uusi laki.

Tämä mahdollisti jokaisen asukkaan täysin uudenlaisen seurannan ja tarkkailun sekä mahdollisuuden syyttää ketä tahansa armeijan sisäisissä suljetuissa oikeudenkäynneissä terrorismista.

Laki vastasi lähinnä sotatilalakia – ja pian jo löydettiinkin syyllinen ja miljoonat ihmiset Lähi-Idässä tulisivat kärsimään. Afganistaniin vedettiin amerikkalaisten toimesta öljyputkia ja samaan aikaan miehityksen jatkuessa muun muassa paikallinen heroiinin valmistukseen tarkoitetun unikon kasvatus räjähti yli 90 %:n kasvuun. Kukaan ei tuntunut keskittyvän myöskään siihen, että Bin Ladenin tunnustusvideolla esiintyi selvästi täysin erinäköinen näyttelijä, kun virallisemmissa ja parempilaatuisissa kuvissa. 

Myös usea koneen kaappareiksi nimetyistä henkilöistä nosti melua yhden ollessa esimerkiksi täysissä ruumiin voimissa oleva taksikuski Pakistanista, joka ei eläissään ollut ollut ulkomailla.

Kaksoistorneissa toimi myös toimisto, joka hoiti Amerikan valtaisaa kultavelkaa Kiinalle, ja tornien kellareihin oli varastoitu valtava kultalasti viimeisen eräpäivän korkojen maksuun. Mitä tapahtui tälle kullalle? Myös maailmanlaajuinen pelko muslimeja kohtaan lisääntyi, aiheuttaen miljoonille viattomille sortoa ja tukalia aikoja.

Tuomitseminen, keksityt joukkotuhoaseet sotien oikeuttajina ja dualistisuuteen sekä eriarvoisuuteen perustuva ilmapiiri lähti räjähdymäiseen nousuun.

Sanotaan että rahavirtoja ja voittoja seuraamalla päästään usein sylttytehtaan jäljille. Ottaen huomioon öljy- ja sotateollisuuden hyödyt kyseisestä tapahtumasta, saatamme olla lähempänä todellisia syyllisiä tähän tragediaan sekä siitä seuranneisiin toimiin, jotka välittyvät meille Suomeen asti muun muassa lentoturvallisuuden konkreettisina varotoimina.

Hallitseva Amerikan presidentti Donald Trump on twiitannut muun muassa tietävänsä iskujen todelliset tekijät, ja uumoili samassa viestissään, että niin taidatte tietää tekin.

Onko tullut aika tarkastella hieman uudenlaisella perspektiivillä näitä terroritekoja, ja tuoda niihin lisää valoa ja ymmärrystä? Olemmeko valmiita kuulemaan mahdollisesta varjohallituksesta, joka ajaisi näin häikäilemättömästi omia etujaan?

Onko meidän aika kokoontua esittämään oikeanlaisia kysymyksiä ja tuomaan valoa tällä kauniille planeetalle? Päätös on yksin meidän.

Syyskuun iskujen erikoisuuksista yllä luetellut ovat vain pienen pieni pintaraapaisu, ja aiheesta löytyy todella paljon ihmeteltävää ja tutkittavaa kiinnostuneille.

Lukuisat kirjoitukset, addressit ja dokumentit tuovat valoa tähän tapahtumasarjaan. Katsottavaa löytyy vaikkapa täältä ja täältä.

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi