Video, jota ”he” eivät halua sinun näkevän

2020-04-03T21:16:17+03:003.2.2020|

Baltimorelainen professori sai potkut sen jälkeen, kun hän oli näyttänyt oppilailleen noin kolmetoista minuuttisen videon QAnonista. Mistä tapahtumaketjussa on kyse ja miksi myös sinun kannattaisi katsoa tämä (suomeksi tekstitetty) video?

Linkki videoon löytyy tämän artikkelin lopusta.

Professori Douglas Belmore sai potkut Mesa Community -korkeakoulusta näytettyään oppilailleen videon, joka käsittelee  QAnon-liikettä ja sen viestiä ”suuresta kollektiivisesta havahtumisesta”, jota kansakuntamme käy parhaillaan läpi.

Video saatta olla meille suomalaisille hieman amerikkalaisen yliampuva, ja se pitää sisällään aika vahvoja väittämiä niin kutsutusta varjohallituksesta (deep state), joka on kaapannut demokratian. QAnonin mukaan ryhmä rikollisia on pikkuhiljaa vallannut poliittiset tahot, talouden sekä sotateollisuuden, ja useat johtohahmot länsimaisessa globaalitaloudessa kuuluisivat tähän rikollisryhmään.

Mikä QAnon?

Q on jo miljoonia seuraajia ympäri maailmaa saavuttanut taho, joka on vuodesta 2017 julkaissut kryptisiä paljastuksia verhojen takana käytävästä hyvän ja pahan taistelusta. Q käyttää kryptattuja serveripalveluita, joissa kyseinen henkilö/ryhmä on julkaissut satoja postauksia, joiden muoto on usein erilaisten kysymysten esittäminen, jättäen salapoliisityön lukijalle. Lukuisat paljastukset ovat johdatelleet koko ajan kasvavaa ihmisryhmää kysymysten äärelle siitä, että länsimaisessa yhteiskunnassamme on joitakin hyvin perustavanlaatuisa epäkohtia. Miksi käymme jatkuvia sotia? Miksi eriarvoisuus, planeettamme saastuttaminen ja köyhyys vain jatkuu ja jatkuu?

Emmekö oikeasti kykenisi jo parempaan lopputulokseen?

Ihminen on empaattinen otus ja tahtoo hyvää itselleen ja lähimmäisilleen. Miksi kuitenkin jatkuvasti haastamme riitaa ja tuomitsemme toisia ihmisryhmiä?

QAnonin taustasta ei vieläkään ole sataprosenttisia todisteita, vaikka useat arvelevat viestien tulevan ”hyvien puolelle” siirtyneestä armeijan johdosta, joka toimisi presidentti Trumpin taustajoukoissa.

Ennen kuin hermostumme kyseisestä värikkäästä ja usein mielipiteitä jakavasta hahmosta, on hyvä hetki pysähtyä miettimään, miksi Trump on niin vihattu esimerkiksi täällä meillä Suomessa asti?

Hengitä…

Miksi niin moni inhoaa häntä? Jos tarkastelemme asiaa puhtaasti filosofisista lähtökohdista lähtien, voisiko olla että länsimaisen median, jonka omistaa käytännössä viisi suuryritystä, taustalla voisi olla agendoja mustamaalata Trump ja QAnon, varsinkin jos nämä olisivat paljastamassa tämän oletetun rikollisliigan pitkään jatkuneita metkuja ihmisyyttä vastaan? Ihmiskauppaa, sotia ja huumeita. Köyhyyttä ja sortoa. Toki voihan olla, että kyseessä on vain jonkinasteinen huijaus, tulevaisuus näyttää sen tullessaan.

Samaan aikaan Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa odottaa jo reilu satatuhatta syytekirjelmää, joista jokaisen oletetaan vievän kaltereiden taakse yhdestä kolmeenkymmeneenkuuteen ihmistä. Kun syytekirjelmät käsitellään, alkaa planeetan historian suurimmat oikeudenkäynnit. Tällöin viimeistään alkaa narratiivi muuttua kansainvälisessä lehdistössä, sillä useiden suurellekin yleisölle tuttujen kasvojen ihmiskuntaa vastaan tekemät rikolliset toimet ovat tulossa päivänvaloon.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole sanansaattaja vaan itse viesti. Minkälaisia tunteita se sinussa herättää? Pelkoa ja ahdistusta vai toiveikkuutta ja yhteenkuuluvuutta?

Kysymys on siitä, kumpaa sutta haluamme ruokkia? Bill Hicksin sanoin: ”Pelko haluaa, että varustaudut valtavien lukkojen taakse hyssyttelemään aseitasi, kun taas rakkaus näkee meidät kaikki yhtenä.”

Tänä päivänä vihapuheet, erimielisyydet, syytökset ja tuomitseminen varsinkin sosiaalisessa mediassa kukoistaa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Miksi näin on? Voisiko olla, että pelaamme juuri heidän pussiinsa, joista toivomme pääsevämme eroon? Voiko olla, että kun keskitymme tuomitsemiseen ja eriarvoisuuteen, vahvistamme juuri niitä alueita elämässämme, joita vastustamme.

Nyt on ainoa ja oikea hetki alkaa harjoittamaan omaa päättely- ja harkintakykyä. Kysymään kipeitäkin kysymyksiä ja alkaa elää omien arvojensa ja totuuksiensa mukaisesti. Seisoa omien arvojensa takana, vaikka vähän välillä saattaisi jännittääkkin.

Ja sitten lopulta itse videoon, mitä mieltä siitä olet?

Jos videon sisältö ja sen herättämät ajatukset ovat vain ”pahaisia salaliittotarinoita”, miksi antaa potkut professorille? Vai voisiko olla että se rakki älähtää, johon kalikka kalahtaa?

Vastuu on sinulla rakas lukija, käytä sitä hyvin!

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi