Yritys nimeltä Suomi

2019-10-02T17:27:59+03:0011.7.2019|

Kun seuraat politiikkaa Suomessa, minkälaista luottamusta se sinussa herättää? Uskotko sydämessäsi,  että kansanedustajat ovat ajamassa kansansa etuja? Mitä ajattelet siitä, että pohjavesiämme myydään salaa isoille kansainvälisille yrityksille? Tai että kaiken maailman Talvivaarat saastuttavat säälimättömästi yhteistä luontoamme? Muistatko, kun markka katosi? Mikäs se olikaan se isoin myyntipuhe, miksi mennä EU:hun? Ruokakassi halventuu…

Aivan.

Kuinka kauan aiomme vielä hymistellä? Olisikohan nyt sopiva hetki alkaa vaatia kansakuntana kansanedustajilta todellisia toimenpiteitä “politiikan” sijaan – toimenpiteitä, joissa otettaisiin vastuu maastamme, luonnostamme ja meistä ihmisistä?

Sanotaan, että hallituksen pitäisi pelätä kansaansa – ei päinvastoin!

Suomi ennen

Suomi-neito. Ainoa maa maailmassa, jonka rajat muodostavat ihmismäisen hahmon.
Täällä eli viikinkien, muinaisten soturien ja seppien kansa. Heitä hallitsivat kuninkaat, joista kirjoitettiin suurten merten takana. Tuhansien kimaltelevien järvien ja tuuheiden alkumetsien maa.

Aikana, jolloin Suomella oli vielä toinen käsi, ja jonka kautta meillä oli yhteys rikkaaseen Jäämereen, väkevät shaamaanit hallitsivat pohjoista ja kunnioitetut ratsumiehet etelää.

Linna siellä, toinen täällä

Sitten. Jotakin tapahtui, ja Suomen mahti alkoi hiipua. Avaimet annettiin Ruotsille ja kirkolle. Pyhät paikat ja rummut hävitettiin. Itse asiassa kirkko pelkäsi shamaanien työkaluja niin paljon, että vain yhden rummun tiedetään säilyneen näihin päiviin asti – sekin Ruotsissa.

Sotien sekä sopimusten voittajat kirjoittavat historian. Ja niin kuin tässäkin tapauksessa, se kirjoitettiin täysin uusiksi. Juuremme katkaistiin ja pikkuhiljaa meistä tuli nöyriä ja valtaa kunnioittavia pikku hiirulaisia.

…Ja suora leikkaus tähän päivään. 

Suomi nyt

Suomen valtiolla on y-tunnus, ja se on listattu Amerikan pörssiin.

Yritysten on tarkoitus tehdä voittoa ja kasvattaa voittoa vuosi vuodelta. Kun valtio on samalla iso yritys, saattaa omistajille tulla vastaan erilaisia kiusauksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi sellaisten kauppojen hyödyntämiset, joissa on jonkun ”oma lehmä ojassa”. Suomen valtion kokoisilla yrityksillä on osakkeenomistajia myös hieman isommista piireistä. Tämän tason kabineteissa päätöksiä tekevät tahot ovat jo paljon lähempänä hallintapyramidin huippua ja esiintyvät enää harvoin julkisuudessa. 

Hyödyn ja kasvun, ahneuden ja omaa etua tavoittelevan agendan jalkoihin jää usein ensimmäisenä samaisen pyramidin alin taso, kansa. Pankit luovat velkaa, jota ei ole tarkoitettu koskaan takaisin maksettavaksi. Tyhjästä rahan luonti digitaalisesti luo keinotekoista valuuttaa, jota ei ole olemassa rahakannassa. Täten sen takaisin maksu on käytännössä mahdotonta. Jokainen länsimainen valtio on velkaa käsittämättömiä summia.

Mutta kenelle valtiot sitten ovat velkaa? Kun velkaa on enemmän, kuin liikenteessä olevaa rahaa, herää kysymys: kenties Marsille tai jollekin toiselle planeetalle?

Havainnekuva pyramidista

Miten Suomi liittyy sitten tähän kaikkeen? Ehkä lyhyt katsaus ja muistutus tämän hetken edistykselliseen lintukotoomme auttaa saamaan kiinni siitä, mistä on kyse. Stressi vaivaa tavalla tai toisella lähes jokaista. Työpaikkoja lähtee, palkat pienenevät ja keskiluokka on katoamassa. Työhyvinvointi sekä työpaikkaan sitoutuminen ovat huonommassa jamassa kuin koskaan ennen. Kansanedustajamme saavat salkkuja ja bonareita kansainvälisiltä yrityksiltä, jotka yksityistävät Suomea ja Suomen luontoa. 

Muutos parempaan on jo käynnissä!

Samaan aikaan yhä useampi alkaa tulla tietoiseksi siitä, että kenties voisimme tehdä paremminkin hallitsevan agendan sijaan.

Kollektiivinen tietoisuutemme nousee. Useat meistä alkavat havahtua pitkään jatkuneesta unesta. Ja mitä paksummiksi päättäjiemme teot käyvät, sen useampi alkaa hieraista silmiään. Ja ai että! Kun löydämme askel kerrallaan kuuluisan sisumme, alkaa totisesti tapahtua!

Eräs hyvin myönteinen esimerkki tietoisuutemme kasvusta löytyy elintarviketeollisuuden puolelta. Luomu ja puhdas lähiruoka, villiyrtit ja kansanhoidot sekä luonto ja matkailu sen ympärillä ovat suuressa nousussa. 

Televisiossa mainostetaan tuttuja tuotteita, tällä kertaa ilman sitä ja tätä myrkkyä. Tämä on inspiroiva esimerkki siitä, miten voimme kaikki äänestää lompakoillamme eettisempien ja puhtaampien arvojen puolesta. Bonuksena tietenkin hyödymme henkilökohtaisesti tästä valinnasta esimerkiksi ruoan suhteen. Voimme valita puhtaampaa ja eettisempää ravintoa, joka kirkastaa mieltä ja kehoa.

Luonto tekee gutaa!

Mitä tapahtuisi, jos sanoisimme kansakuntana itsemme irti tästä poliittisesta sirkuksesta, joka pyörii itsensä ympärillä? Jos emme usko hallitsevaan systeemiin, miksi antaisimme äänemme sille? Ja miksi Suomi antaisi äänensä tahoille, jotka eivät ajattele tämän kauniin alueen ihmisiä ja luontoa?

Miten voisimme yhdessä vaikuttaa ja ottaa vastuuta heimomme onnellisuudesta ja hyvinvoinnista?

Anna äänesi kuulua ja hihojesi kääriytyä!

on Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja. Tuomas rakastaa luontoa, avaruutta, seikkailuja ja saunomista.

Kiitos kun luet (ja tuet) Valomediaa!
Löysitkö tekstistä kielioppi- tai asiavirheitä?
Onko sinulla aiheesta enemmän tietoa?
Haluaisitko ehdottaa artikkelin aihetta?
Otamme myös kaikenlaista palautetta ja ehdotuksia avosylin vastaan!

Kirjoita meille: toimitus@valomedia.fi